lunes, 17 de diciembre de 2012

Visitant el Baix Llobregat.


La torre Fossada del Telègraf (Castellbisbal)


A falta de núvols, una mica d’història

La Torre del Telègraf, en la seva forma actual, va ser construïda des de la segona meitat del segle XIX, potser aprofitant restes d’una construcció anterior. De totes formes, tant la torre com el vall que l’envolta corresponen perfectament amb la tipologia de les torres del telègraf òptic militar.

La torre, al marge de la seva funció dins la xarxa de comunicacions del segle XIX, presenta un interès estratègic per la seva visual. Diversos episodis de la Guerra del Francès es van desenvolupar en aquesta zona, com una emboscada del general Manso als francesos el 1812 , o la lluita del Baró d’Eroles contra la divisió francesa del general Lamarque, el 1814. També el final de la Guerra Civil espanyola, el 24 de gener de 1939, la torre es va convertir en l’últim punt de resistència de les tropes republicanes.Vistes de Martorell des de la torre fossada


Edito el post per posar les dades i el track de la passejada. 

Sortim des de el Pont del Diable el creuem i passem per sota de la carretera de Terrassa, agafarem a l’esquerre en direcció a la estació dels Catalans Martorell vila i passarem per sota per el costat mateix de l’entada i les primeres escales que trobem (a l’esquerra)i pujarem i seguirem recte, poc desprès ja trobem a la dreta el camí que puja a la torre, va vorejant la urbanització i amb indicacions a les cruïlles, no te pèrdua ;-)

El camí de baixada el vaig fer per el mateix lloc, encara que es pot fer amb una ruta circular.

Dades tècniques

Distancia de anada: 1.28 km
Desnivell positiu acumulat 89 m
Desnivell Negatiu acumulat 6 m
Altitud Màxima: 130 m.s.n.m.
Altitud mínima: 33 m.s.n.m

Enllaç al Wikiloc:


Una salutació

2 comentarios:

 1. VAJA QUE BONIC..BONIQUES VISTES,,NO TENIA IDEA DE LA EXISTENCIA D'AQUESTA TORRE...

  ResponderEliminar
  Respuestas
  1. Bones,Es un bon lloc per fer-hi una visita, i des de el pont del Diable es un petit passeig, penso que obren el primer diumenge de cada mes, però no n’estic segur.
   Desprès edito el post i hi afegeixo el track, per si algú hi vol anar, encara que el camí esta molt ben assenyalat
   Una salutació

   Eliminar